fbpx

Komplett időjárás-előrejelzést láthatunk ezentúl a Facebookon, a napokban mindenkihez elér a továbbfejlesztett funkció.

Néhány évvel ezelőtt a Facebook főhadiszálásán kitalálták, hogyan lehetne még hasznosabb a felhasználók számára a közösségi oldal. A fejlesztők az üzenőfal tetején naponta egyszer-kétszer időjárás-jelentést jelenítettek meg, ami logikus is, sokan ugyanis a reggeli ébredés után elsőként a mobiljukat csekkolják. A Facebooknál nemrég úgy döntöttek, egy rendes, önálló funkcióvá fejlesztik tovább a dolgot.

Techcrunch beszámolója szerint a következő napokban a világ szinte minden részén (a bejelentés szerint 95 százalékán) elérhetővé válik a kibővített funkció. A fejlesztés a böngészős és a mobilos változatban is megjelenik majd, abban a részben, ahol a barátokat, csoportokat, oldalakat és egyéb fontos dolgokat is találjuk.

Az eddig az üzenőfal tetején megjelenő időjárás-előrejelzés továbbra is megmarad, viszont öt naposra bővítik. A funkcióban lesz egy olyan beállítás is, amivel rendszeresen kérhetjük majd az előrejelzéseket.

Fotó: The Next Web

Az app természetesen figyelembe veszi, hogy hol vagyunk, ugyanakkor más helyek időjárást is meg tudjuk nézni. Például ha Budapestről épp Rómába tartunk, már előre lecsekkolhatjuk, milyen idő fogad ott bennünket. A hőmérséklet mértékegységét Celsiusban és Fahrenheitben is lekérhetjük.

Fotó: Techcrunch

Sok extrát ezen kívül nem kínál a fejlesztés: a Weather.com-ra támaszkodva az adott napra vonatkozóan órákra lebontva mutatja meg nekünk a Facebook, hogy milyen idő várható, az előrejelzésben pedig csak azt jeleníti majd meg, hogy napos vagy borult lesz-e a nap, és hány fokra lehet számítani.

 

Forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!