fbpx

Túl sokan használják már a Messengert ahhoz, hogy ne aknázza ki a Facebook. Az üzenetküldő alkalmazásban már meg is kezdték a hirdetések megjelenítésének próbaüzemét.

Régóta szó van már arról, hogy a Facebook valamilyen formában reklámmal szórná meg az üzenetváltásra létrehozott mobilos Messenger alkalmazást. Persze miért is ne tenné, hiszen az app tavaly nyáron rekordot döntött azzal, hogy a havi aktív felhasználók száma elérte az 1 milliárd főt, egy ekkora tömegnél pedig vétek lenne nem értékesíteni a hirdetők számára a Messenger felületét. Eddig azonban nem sok jelét láttuk annak, hogy valóban efelé haladnánk, mostanra azonban változott a helyzet.

A Facebook bejelentése szerint elindult a tesztelési fázist, így egy szűk kör már láthatja, hogyan jelennek majd meg a hirdetések az alkalmazásban. A reklámok nem a beszélgetésünkbe eszik majd be magukat, ami jó hír. De már rögtön az alkalmazás megnyitása után látható nyitóképernyőn ott lesznek, ez a rossz.

Fotó: Facebook

A hirdetési felület a Messenger nyitó lapján, a Kedvencek és a További beszélgetések közötti részen jelenik majd meg, maguk a reklámok viszonylag nagy helyet foglalnak majd el. A hirdetők anyagai képpel, valamint szöveggel és hivatkozással együtt kerülnek majd ki. A méretük miatt azonban biztosan előfordul majd, hogy egy görgető mozdulatot az app félreért majd, és úgy veszi, hogy meg akarjuk nyitni a reklámot.

Forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!