fbpx

A közösségi oldal üzenetküldö funkciója új dizájnt kapott, amit az önálló Messengerből vettek át. Az újítás fogadtatása vegyes, nincs mindenki elájulva, illetve nem is működik még elég magabiztosan minden korábbi funkció.

Az elmúlt hetekben napról napra egyre több felhasználó tapasztalhatta, hogy a Facebook webes verziójában jelentős változáson esett át az üzenetküldő funkció. A sima (kis) chatablakokban nem történt változás, az üzenetkezelő megnyitása után azonban a korábbitól eltérő kép fogad bennünket. A változásokat felhasználói közt fokozatosan elterjesztő Facebook mostanra már a legtöbbeknél átvariálhatta az üzenetes részt – erről árulkodik, hogy az ügyben bejegyzést tett közzé a Messenger fejlesztéséért felelős Facebook-alelnök.

David Marcus szerint a változás mögött a platformok egységesítése áll, ennek apropóján pedig a két éve önálló platformmá alakított Messengerének webes felületét integrálták a közösségi oldalba.

A változások első, szembetűnő jele, hogy a beérkező üzenetek jelzésére használatos buborékot lecserélték, így mostantól a mobilalkalmazásnál is megszokott ikont láthatjuk.

Fotó: pcszerviz.net

Az üzenetküldőt megnyitva pontosan olyan elrendezést láthatunk, mint a messenger.com-on. A partnerlista a képernyő bal oldalán kapott helyet, középen a legnagyobb sávban maga az üzenetváltás látható.

Fotó: pcszerviz.net

A jobb oldalon láthatjuk, az adott partner mikor volt utoljára online, itt módosíthatjuk a beszélgetés beállításait (úgymint szín, hangulatjel vagy becenevek), de ennél a pontnál kereshetünk rá egy korábbi üzenetváltásra is. A képernyő jobb alsó sarkában azok a videós és képi kontentek jelennek meg, amiket a beszélgetés ideje alatt elküldtünk egymásnak.

Fotó: pcszerviz.net

Ha az egyik, korábban küldött vagy kapott képre rákattintunk, az egész galéria megnyílik, így végigléptetve akár olyan képet is láthatunk, amit ezelőtt több évvel küldtünk el egymásnak.

Fotó: pcszerviz.net

 

Forrás: HVG

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!