fbpx

Ha tetszik, ha nem, a Windows 10 frissítései automatikusan letöltődnek, és legkésőbb a gép következő újraindításakor mindenképp telepítődnek is. Mivel ez sokaknak kellemetlenségeket okoz, a Microsoft egy új kapcsolót épít a rendszerbe. Viszlát, váratlanunk ránk törő, idegesítő frissítések.

A Windows 10 érkezésével nemcsak egy új operációs rendszert kaptak a felhasználók, többen idegbajt is. A korábbi verziókkal ellentétben az új oprendszerben nem “lőhető ki” az automatikus frissítés, csupán azt állíthatjuk be, hogy mikor töltse le azokat a rendszer. A megoldás nem túl praktikus, hiszen nem biztos, hogy mindig ugyanakkor használja az ember a gépet. A jelek szerint az elégedetlenséget meghallotta a Microsoft is, és változtatnának a frissítési protokollon.

A Windows Insider program résztvevői már tesztelhetik azt a kapcsolót, amivel egy bizonyos ideig – egész pontosan 35 napig – szüneteltetni lehetne a frissítések letöltését és telepítését. Az új funkció a pletykák szerint a tavasszal érkező nagy frissítőcsomag részeként kerülhet majd a gépre.

Forrás: Winaero

Akapcsolót a Frissítés és biztonság / Windows Update / Speciális beállítások menüpontban lehet majd elérni. Attól függetlenül, hogy a gombot átállítottuk-e, a Windows néhány speciális frissítést (például a Windows Defender biztonsági programét) mindenképpen letölteni és telepíti majd. Az, hogy a többi esetében a szüneteltetés 35 napja megújítható-e, egyelőre nincs hír.

Forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!