fbpx

A mai fiatalok tévé helyett leginkább YouTube-on nézik a tartalmakat, ezért egyre több YouTuber is van. Így, hogy egyre több tartalomgyártó és néző van a platformon, a Google-nek el kellett gondolkodnia, hogyan kerülhetné el azt, hogy a tévé sorsára jusson.

Mit utálunk a legjobban a tévében? Hát persze, a reklámokat! Bárki, aki megnézett egy YouTube videót, az biztos találkozott már valamilyen formában reklámmal. Ez a néző számára inkább idegesítő, mint releváns, viszont a tartalomgyártó ebből bevételre tehet szert.

A Google úgy döntött, hogy hallgat a nézők visszajelzéseire és eltávolítja a legidegesítőbb reklámtípust, a 30 másodperces nem átugorható reklámot. Abban mindenki egyetérthet, hogy ez a legrosszabb. Van az 5 másodperc után átugorható, amivel alapvetően nincsen gond (kivéve ha a csapból is az folyik, lásd Notino), hisz ingyen szórakoztató tartalmakhoz juthatunk, egy kis reklámot el lehet viselni, viszont ez a 30 másodperces kritikus volt, így a Google lépett.

2018-tól ezt a reklámtípust el fogják távolítani (lehetne gyorsabb is), illetve addigis dolgoznak azon, hogy lehetne a tartalomgyártók és a nézők számára is megtalálni a legjobb lehetőséget.

Forrás: tech2.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!