fbpx

Noha az évfordulós frissítés óta a Windows 10 népszerűsége kicsit nőtt, azonban mégis nagyon sokan maradtak a jó öreg Windows 7-nél. Jó ötlet ez? A Microsoft szerint a Windows 7 már nem felel meg a mai biztonsági követelményeknek.

Mint minden vállalatnak, a Microsoftnak is az a legjobb, ha minél többen váltanak a legújabb rendszerre, hisz most a cég erre fókuszál, ezt javítják folyamatosan, ez lesz támogatva még évekig, sőt ha igaz, amit korábban mondtak, akkor ez lesz az utolsó Windows verzió, a Windows 10-et fogják ezután mindig frissítgetni. Ebből a szempontból a Windows 7 nem mondható biztonságosnak.

A Windows 10 az egyetlen verzió, mely támogatja a legújabb Intel, AMD és Qualcomm chipeket, továbbá sok program már az új rendszernek megfelelően íródott.

– így szól a Microsoft német blogbejegyzése.

Markus Nitschke, a Microsoft Deutschland Windows-ért felelős elnöke azt mondta, hogy “a Windows 7 lassan elöregszik. Nem fog megfelelni a mai modern technológiai, illetve az IT részleggel szembeni biztonsági követelményeknek. A Windows XP-ből megtanultuk, hogy a vállalatoknak korai lépéseket kell tenniük, hogy elkerüljék a jövőbeni rizikókat vagy költségeket.”

A Windows 7 támogatottság a Microsoft részéről 2020. január 14-ig tart, azután már erősen ajánlott frissíteni, ha biztonságos rendszert szeretnénk használni, de már most figyelmeztetnek a veszélyekre.

Te milyen rendszert használsz?

 

Forrás: Tech2.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!