fbpx

A Facebook személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló funkciója ezentúl összefogja azokat a felajánlásokat, amiket a bajba jutott emberek megsegítésére tesznek közzé a felhasználók.

Az elmúlt években (sajnos) sokszor volt szükség a Facebook egyik legszomorúbb funkciójára, a személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló fejlesztésre. Emiatt azonban folyamatosan figyelni tudták, hogy hogyan lehetne még jobbá tenni a szolgáltatást, a napokban pedig be is jelentették az újdonságot.

A Safety check ezután már nemcsak arra lesz alkalmas, hogy baj esetén jelezzük az adott területről az ismerősöknek, jól vagyunk, de egyfajta mentorként is funkcionál majd. A természeti katasztrófa, vagy terrorcselekmény közelében élő emberek ugyanis gyakran azonnal felajánlották segítségüket a bajba jutottaknak, legyen szó ételről, szállásról vagy bármi másról. Erre eddig “csak” csoportok alakulhattak, a Facebook azonban mostantól automatikusan összegyűjti ezeket.

A fejlesztésnek köszönhetően aki a Safety checken keresztül az emberek jelezhetik, ha segítségre van szükségük. Egy új menü segítségével kiválaszthatják, hogy mire lenne szükségük (az ikon mellett a Facebook azt is feltünteti, hány ilyen típusú felajánlás érkezett), majd a megfelelőre bökve automatikusan kilistázza a kapcsolódó Facebook-bejegyzéseket.

Az ötlet kiváló, a magunk részéről pedig csak annyit tudunk hozzátenni a dologhoz: remélhetőleg soha senki nem fogja majd használni a funkciót.

Forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!