fbpx

Bár nem lett annyira sikeres a Windows 10-be épített Microsoft Edge böngésző, mint amennyire azt Redmondban várták, azért sokan használják. Most egy remek reklámblokkoló is megérkezett ehhez a böngészőhöz.

A felhasználók nagy többségét idegesítik a weboldalak reklámjai, viszont a site-ok megélhetéséhez szükség van ezekre. Nem véletlen, hogy sokan használnak reklámblokkolókat, hogy legalább valami útját állja a hirdetések áradatának.

Az AdGuard is egy ilyen reklámblokkoló, és jelenleg az egyik legnépszerűbb a piacon. Mostantól pedig a Microsoft Edge-et használók is kipróbálhatják, belekerült ugyanis ennek a böngészőnek a támogatása is, így bővítményként letölthető a Windows Store-ból. A letöltésekor hasonlóan kell eljárni, mint a Chrome-bővítmények esetében, azaz engedélyezni kell a használatát.

Fotó: hvg.hu

Az AdGuard igazán sokoldalú, letiltja a hirdetéseket, beleértve a videohirdetéseket (a YouTube-nál is), blokkolja az idegesítő felugró (pop-up) ablakokat, a multimédiás hirdetéseket, az interaktív és úszó reklámokat, a bannereket és a szöveges hirdetéseket (a Facebooknál is). Kellemes ráadás, hogy éppen ezek következményeként gyorsabban tölti be a weboldalakat és még a sávszélességgel is spórol.

Az AdGuard telepítése után személyre szabhatjuk a működését, ugyanis opcionális tevékenységeket is engedélyezhetünk. Így a kémprogramok, a hirdető- és tárcsázó-telepítők letiltását, védelmet kérhetünk harmadik fél követő rendszereivel szemben, sőt még a rosszindulatú és adathalász oldalaktól is óvhatjuk magunkat. Ha erős a gépünk, vállalhatjuk, hogy névtelen statisztikai adatokat küldünk az AdGuard által gyanúsnak talált oldalakról. Ugyancsak opcionálisan lehetőségünk van a közösségi oldalak moduljainak szűrésére, így például eltávolíttathatjuk a Like gombokat.

Az AdGuards fejlesztői szorosan együttműködtek a Microsofttal, és más bővítmény-fejlesztőknek is ajánlják ezt, ha az Edge alá is be szeretnék vinni bővítményeiket.

 

Forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!