fbpx

Két fontos változtatás eredményeként a méretben kisebb iPhone 8-ba nagyobb akku kerülhet, így kevesebbszer kell majd töltenünk a telefont.

A jó nevű, megbízható elemző, Ming-Chi Kuo két okot is említett, aminek köszönhetően az iPhone 8 (nevezzük most így az egyik idei készüléket) sokáig fogja bírni egy feltöltéssel.

Az első változás az alaplapját érinti: ezt radikálisan áttervezték, úgyhogy most kevesebb helyet foglal el. Ha ehhez még hozzávesszük a széltől szélig futó kijelzőt, kiderül, bátran lehet nagyobb akkut tenni akár egy 4,7”-es készülékbe is. Ez pedig azt jelenti, hogy maga a telefon összességében akkora, mint a 4,7”-es iPhone 7 volt, viszont 5,1-5,2”-es lehet a kijelzője, az akkuja pedig 2700 mAh, ami már összemérhető az iPhone 7 Plus 2900 mAh-s energiaadójával. (Az iPhone 7 akkuja 1960 mAh-s.) Mindeközben az akkumulátor-technológián nem sokat változtatnak.

Fotó: YouTube/IVenyaWay

A másik fontos a változás az OLED kijelző lehet, amely energiatakarékosságáról ismert. Történelmileg ugyan az LCD köthető az iPhone-okhoz, de úgy tűnik, idén megtörik a jég (állítólag már készíti a Samsung az OLED kijelzőket az Apple számára). Mivel az OLED kevesebb energiával is beéri, mint az LCD kijelző, még tovább bírhatja az iPhone 8 akkuja. Mindez fantasztikusan hangzik, legfeljebb az ronthatja el a felhasználó szája ízét, ha értesül az iPhone 8 tervezett áráról.

 

Forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!