fbpx

A fejlesztők már keddtől próbálgathatták, most viszont az iOS 10.3 publikus bétája is megjelent.

Az Apple a hét elején bocsátotta ki a tesztelők számára az iOS 10.3 első bétáját, és ehhez képest meglepően gyorsan jelent meg a publikus béta.

Az iOS 10.3 beta 1 jó pár új funkcióval érkezik, ilyen a Podcast widget, az új APFS (Apple File System, Apple fájlrendszer), a lehetőség, hogy a fejlesztők válaszoljanak az értékelésekre, van új Apple ID profiloldal, új 3D Tpuch funkció a Maps appban, illetve érkezett pár újdonság a CarPlay-be is.

A legérdekesebb talán a Find My AirPods funkció. Ez a Find My iPhone-hoz hasonlóan akkor segít, ha nem találjuk a vezeték nélküli fülest. Jelenleg csak akkor működik, ha az iOS-es eszközön legutoljára ezt az AirPodsot használták. A hely mutatásán (Location) kívül a Play Sound funkció arra készteti a fülhallgatót, hogy egyre erősődő hangot adjon ki. Az Apple külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a funkció próbálgatásakor még véletlenül se legyen senki fülébe az AirPods.

Az új operációs rendszerrel kompatibilisek az iPhone-ok, az iPhone 5-től kezdődően, az iPad mini 2,3,4, a 4. generációs iPad, az iPad Air és az iPad Air 2, illetve a 9,7”-es és 12,9”-es iPad Pro. Szóba jöhet még a hatodik generációs iPod touch.

Az új publikus béta mindenki számára elérhető (OTA frissítés), aki jelentkezett/jelentkezik az Apple publikus béta programjába, melybe itt lehet regisztrálni.

Forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!