fbpx

Abban az esetben, ha szeretnénk a routerünket alapbeállításokba visszaállítani, mert valamilyen konfiguráció nem sikerült jól, illetve a routerünk nem működik megfelelően, erre 2 lehetőségünk van.

1. TP-Link router gyári beállítás:

A router beállításain belül visszaállítjuk az alapbeállításokba. Ebben az esetben be kell lépni a router beállításaiba (részletesen). Amennyiben sikerült belépnünk a routerünkbe csináljuk tovább a kép szerint:

Ezután felugrik egy ablak, amiben figyelmeztet minket, hogy az összes beállítás gyári alapértékre kerül, akarja-e folytatni? Természetesen igen, kattintsunk az OK gombra.

Ezután a routerünk újraindul, és el lehet kezdeni konfigurálni mindent az alapértékekről. (segítség)

2. TP-Link router (reset) gyári beállítás:

Amennyiben a routerünkbe nem tudunk belépni és mégis szeretnénk gyári alapértékre állítani a routert, akkor használjuk a legfontosabb gombot, a RESET-et. Minden router rendelkezik RESET gombbal, ezzel tudjuk a leghamarabb alapértékekre állítani a routerünket, ha elfelejtjük a belépési adatokat.

Ehhez a következőket kell tennünk:

– kapcsoljuk ki a routert és a hálózati adaptert húzzuk ki (amennyiben van a router hátulján ON/OFF gomb, azt is kapcsoljuk ki)

– vegyünk elő egy eszközt, amivel be tudjuk nyomni a reset gombot (általában egy fogpiszkáló vagy hegyesebb toll vagy tollbetét segít)

– az eszközünk segítségével tartsuk nyomva a RESET gombot, majd dugjuk vissza a hálózatba az adaptert, és ha van rajta ON/OFF gomb, akkor ezt kapcsoljuk be

– NE engedjük el a fogpiszkálót kb 30 másodpercig, míg a routeren lévő összes led ki nem gyullad (ez jelzi azt, hogy a gyári beállítás sikeres volt)

– amennyiben nem gyulladt ki az összes led, akkor nem volt sikeres a gáyri beállítás, ezesetben ismételjük meg újra az egészet

– miután az összes led kigyulladt a routerünk újrandul a gyári beállításokkal és kezdhetjük is konfigurálni

SIKERES RESET:

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!