TP-Link router admin belépés

13

Megmutatjuk, hogy lehet egy TP-Link routerbe gyári beállítások szerint belépni.

A router beállításhoz először szükségünk van megtudni a router IP címét. Alapesetben ennek a routernek már az újabb típusoknál http://tplinklogin.net.

Ha megfordítjuk a routerünket, az alján található adatok segítségünkre lehetnek, hacsak nem lettek ezek az adatok módosítva. Ha mégis módosítva lettek az alap adatok, akkor próbáljuk meg visszaállítani a gyári beállításokba, amihez kattintson IDE.

A képen látható egy TP-Link TL-WR740N típusú router, aminek az alapértelmezés szerinti konfigurálási lehetőség a Default Access: alatt található meg:

Nyissunk meg egy böngészőt és a címsorba írjuk be a következőt:http://tplinklogin.net vagy http://192.168.0.1

User name (Felhasználói név): admin

Password (Jelszó): admin

És már benn is vagyunk a router beállításaiban, ezt a képet kell kapnunk:

A TP-Link router további beállításaival kapcsolatban bővebb információt ide kattintva talál.

13 Hozzászólások
 1. Stremnitzer László mondja

  Üdvözlet!
  A weben keresztül szeretném elérni a routeremet, de csak a helyi hálózaton, a 192.168…-ról lehetséges, a tplinklogin.net már egy ideje nem működik. Vettem egy mr200-as routert, neki már a tplinkmodem.net lenne a webes elérhetősége, de az sem működik kívülről, csakis a helyi hálózaton.
  A kérdés, hogy esetleg van-e hozzájuk más cím, vagy meg lehet-e oldani másképp a távoli elérést?

 2. Tóbi László mondja

  A router beállításaiban valahol van egy olyan lehetőség, hogy távolról el lehessen érni a routert, ott be kell pipálni a négyzetet, illetve ha mindenképpen távolról szeretné elérni a routert, akkor hacsak nincsen otthon fix ip címe, szükség lenne egy no-ip-s vagy egy dyndns-es regisztrációra, amivel könnyebben el lehet érni a routert távolról bárhonnan…

  1. Stremnitzer László mondja

   Köszönöm a gyors választ.

   Sajnos ez a megoldás csak kábeles kapcsolatnál működik, de ahol most vagyok ott nincs vezetékes net, egy sim-kártyás nat-olt routerem van amiben a webes (remote) icmp-t nem engedi bekapcsolni, csak a helyit, így pingelni sem engedi távolról.

   Másik gond, hogy a szolgáltatóm dinamikus ip-t ad, de a router nem ismeri fel megfelelően a beállításokat. Ez még nem lenne gond ha át tudnám írni úgy, hogy marad a dinamikus ip, viszont úgy nem engedi, csak ha statikusra állítom és úgy már átírhatom az apn-t. Viszont ugyanúgy változik az ip-m…

   A harmadik pedig, hogy két dinamikus ip van egyszerre. Ha a neten nézem (whatismyip.com), akkor ott a publikus cím 176.77.143.83, de a routerem wan ip-je teljesen más (jelenleg 100.100.198.111) és a Noip-s elérés csak a publikus címre van hatással, a router wan ip-jét sehonnan sem tudom megnézni kívülről.
   A távoli ébresztés miatt is fontos lenne, a router ip-jére (amíg nem változik) fel is ébred a gép, pingelni is lehet, de csak ha előtte megnézem a gépen.

   Lehet, hogy a szolgáltató direkt csinálta így? Tudom, hogy külső támadások miatt jobb tiltani az icmp-t, de olyan megoldást szeretnék, hogy amíg alszik a gép, addig el lehessen érni a routert, indulás után pedig a tűzfalon blokkolom az icmp-t. Esetleg állandó statikus ip. Ezt kérhetem a szolgáltatómtól vagy házilag is be lehet állítani?

 3. Kalina Kathrin mondja

  Üdv! Az lenne a probléma, hogy nem tudom a wifi jelszót, más nem tud rácsatlakozni. Nem az a jelszó ami a router alján van, újat írtam anno. Hogyan tudhatnám meg, hogy mi a jelszó hozzá? Köszönöm előre is!

 4. Tóbi László mondja

  2 választási lehetőség van:

  1 – összedugod a routert és a laptopot/számítógépet kábelesen és belépsz és megkeresed a wifi beállításokban a jelszót
  2 – gyári beállításokba teszed (reseteled) a routert és beállítasz valami új jelszót (https://pcszerviz.net/beallitasok/router/tp-link-router-gyari-ballitas/)
  Remélem tudtam segíteni!

 5. Végh Erzsébet mondja

  Üdv! Sikerült a routert beüzemelnem,de szeretném a jelszót ill. a usernamet megváltoztatni : TP-LINK-et vettem ma.
  Köszönöm a választ majd.

 6. Tóbi László mondja

  Belépsz a routerbe és bal oldalon legalul a System Tools-ban van olyan lehetőség, hogy Password. Oda fentre kell beírni a régi felhasználói nevet és jelszót, alá pedig a New részekhez az új nevet és jelszót, aztán már meg is van változtatva akár a felhasználói név is és a jelszó is.

 7. Porto mondja

  Hali!
  Olyan gondom van hogy szeretném megváltoztatni a wi-fi jelszavam de nem enged be lépni felhasználó nevet és jelszót kér!
  Próbáltam már az admin/admin, admin/password de sehogy sem megy ! Valahogy meglehet oldani hogy be lehessen lépni ?

  1. Tóbi László mondja

   Sajnos ezt csak a gyári beállítások visszaállításával fogod tudni megtenni…
   (https://pcszerviz.net/beallitasok/router/tp-link-router-gyari-ballitas/)

 8. Szabi mondja

  Hello
  A ruter belépési jelszavát admin/admin meg lehet változtatni és ha igen hogyan

 9. Tóbi László mondja

  Igen, belépsz a routerbe és baloldalon legalul a system tools-ban van erre lehetőség a Password menüben.
  Ott akár a belépési nevet is és akár a jelszót is meg lehet változtatni értelemszerűen.

 10. Lajos mondja

  Üdvözlöm. D_linket szeretném lecserelni tplinkre. De az istennek nem akar össze jönni. Vagyis a telefonom felusmeri a wifit. Azt írja ki hogy csatlakozik, de nincs internet. Mi lehet a probléma kedves László.? Válaszát köszönöm

  1. Tóbi László mondja

   Először is nem árt tudni, hogy milyen internet kapcsolata van, be kell állítani a routerben az internet kapcsolatot, amíg a router nem kapcsolódik az internethez, addig belső hálózat így is és úgy is lesz, csak internet nem lesz…

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!