Windows 8.1 telepítése

0

Az alábbiakban egy képsorozattal bemutatjuk, hogyan is kell egy sima szűz Microsoft Windows 8.1-et feltelepíteni.

Legelőször is (töltsünk le vagy) helyezzük be a windows telepítő lemezt a DVD meghajtóba. (Amennyiben szeretnénk bootolható windows telepítő pendrive-ot készíteni, kattintsunk ide.)

Állítsuk be a számítógépünk/laptopunk BIOS-ában, hogy a CD vagy DVD meghajtóról BOOT-oljon a rendszer.

Amennyiben a BOOT-olást jól állítottuk be a BIOS-ban, indulás után ez a képernyő kell, hogy fogadjon bennünket. Kattintsunk jobb alul a Tovább gombra!
Ezek után lehetőségünk van a számítógépet javítani is, amennyiben probléma lenne az operációs rendszerünkkel, de mivel egy új számítógépre telepítjük az op rendszert, így kattintsunk a képernyő közepén a Telepítés ikonra!
Láthatjuk, hogy a telepítő elindul…
A tovább lépéshez mindenképpen el kell fogadnunk a licencfeltételeket, így bal oldalon pipáljuk be a kis négyzetet. (Amennyiben nem pipáljuk be, a telepítő nem enged tovább!)
Ezek után a telepítő megkérdezi tőlünk, hogy milyen típusú telepítést szeretnénk végezni? 2 választási lehetőségünk van, egyik, hogy frissítjük a Windows rendszerünket vagy egyénileg szeretnénk feltelepíteni a saját beállításaink szerint. Válasszuk az Egyéni: A Windows telepítése a korábbi adatok megőrzése nélküli lehetőséget!
Ezek után a telepítő megkérdezi, hogy hová szeretnénk telepíteni a Windowst? Mivel új számítógépről van szó és még a merevlemezünk sincsen partícionálva, így egyszerű a választás, jobb oldalon menjünk rá az Új lehetőségre.
Megjelenik a méret, jelen esetünkben az egész meghajtót 1 partícióra szeretnénk osztani, így megnyomjuk az Alkalmaz gombot.
Ezek után a rendszer figyelmeztet bennünket: Az összes Windows-szolgáltatás helyes működésének biztosításához a Windows további partíciókat hozhat létre a rendszerfájloknak. Nyomjunk az OK gombra a továbblépéshez!
Készen is van, láthatjuk, hogy a telepítő létrehozott a rendszer számára fenntartott részt és létrehozta az elsődleges partíciónkat. Ezek után menjünk rá az egérrel erre az elsődleges meghajtóra, majd alul válasszuk a Formázás lehetőségét, ugyanis mindenképpen ajánlott telepítés előtt a meghajtónkat leformázni.
Figyelmeztet a telepítő, hogy az összes adatunk el fog veszni a meghajtóról, ez jelen esetben nem lényeg, nyugodtan nyomjunk rá az OK gombra a folytatáshoz!
A telepítő most formáz…
Formázás után így kell kinéznie a meghajtó partíciójának. Ezek után jobb alul kattintsunk a Tovább gombra!
Elindul a telepítő, elkezdi a telepítési fájlokat felmásolni a merevlemezünkre.
Amennyiben felmásolta a fájlokat, a telepítő folytatásához szükséges a rendszert újraindítani. 10 másodpercről visszaszámlál és automatikusan újraindítja a rendszert a telepítő vagy lehetőségünk van ennek kihagyására és manuálisan jobb oldalt alul az Újraindítás most-ra, ha rákattintunk, akkor már indul is újra a gépünk…
Újraindul a gép…
Eszközöket előkészíti a rendszer…
Felkészül az indításra…
Gyakorlatilag innentől kezdve személyre szabhatjuk a telepítés beállításait. Először is lehetőségünk van színt kiválasztani és a számítógép nevét beírni. Amennyiben ezt megtettük kattintsunk jobb alul a Tovább gombra!
Bármilyen nevet választhatunk, de figyeljünk rá, hogy ezek a karakterek ne szerepeljenek a nevünkben…
Amennyiben kiválasztottuk a megfelelő színt és beírtunk megfelelően a számítógép nevét, kattintsunk jobb alul a Tovább gombra!
A következő menüben lehetőségünk van a Beállításokat testreszabni vagy használhatjuk a gyorsbeállításokat a továbblépéshez. Javasoljuk, hogy a Gyorsbeállítások használatára kattintsanak.
Ezek után következik a fiók beállítása, várjunk egy kicsit.
Itt lehetőségünk van Microsoft-fiókkal belépni a rendszerbe, amennyiben rendelkezünk felhasználónévvel és jelszóval, beléphetünk, amennyiben nem, vagy nem szeretnénk Microsoft-fiókkal belépni, akkor válasszuk az ÚJ fiók létrehozását bal oldalon alul.
Várunk egy kicsit a továbblépéshez…
Itt van lehetőségünk Microsoft-fiókot regisztrálni (akinek szükséges, az nyugodtan regisztráljon), mi jelen esetben válasszuk a Bejelentkezés Microsoft-fiók nélküli lehetőséget bal oldalon legalul.
Ezek után már csak be kell írni a felhasználónevet, és amennyiben jelszóval szeretnénk belépni, akkor töltsük ki a jelszó és a jelszó megismétlése valamint a jelszó-emlékeztető mezöket is.
Kitöltöttük a felhasználónevet, nem szeretnénk mi jelszóval bejelentkezni. A végén nyomjunk rá jobb oldalon alul a Befejezés gombra!
Várunk, amíg a telepítő befejezi a beállításokat…
Még mindig csak várunk…
Még mindig…
Az alkalmazásokat előkészíti… Még mindig várunk…
És hamarosan belép a rendszerbe… Kezdődhet valami új…
És a Microsoft Windows 8.1 telepítése sikeresen befejeződött. 😉

Ez a telepítés nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden tökéletesen működik.

A Windows 8.1 telepítője rendelkezik sok beépített illesztőprogrammal (driver), de nem biztos, hogy az adott konfigurációhoz mindent tökéletesen feltelepít, éppen ezért szükséges az illesztőprogramokat (drivereket) megnézni, szükség esetén telepíteni vagy frissíteni a tökéletes működés érdekében.

A pcszerviz.net oldal segít a számítógép online javításában, tippekkel, trükkökkel, megoldásokkal.

A számítógép javítás online menüpontok alatt történő kérés/kérdés esetén az oldalon történő válaszadás mindenki számára ingyenes.

Amennyiben illesztőprogramokat / drivereket szeretnénk letölteni, használjuk a LETÖLTÉSEK menüt.

Számítógép javítás országosan

 

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a friss hírekről, aktuális akciókról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Hova küldehetjük a levelet?

Sikeresen feliratkoztál!